Tuininspiratie opdoen?

Wij helpen u graag verder met het ontwerp en de realisatie van uw droomtuin. Op onze site hebben we meerdere recente projecten staan, te vinden in onze voorbeeldtuinen. Hieronder geven wij meerdere tips waar u op kunt letten bij het aanleggen van uw tuin.

Heeft u uw keuze al gemaakt? Neem dan contact met ons op.

contactknop

Wanneer een tuin aanleggen

Steeds meer bomen en planten worden tegenwoordig geteeld. Dit betekent dat zij bijna het hele jaar geplant kunnen worden. Toch blijft de beste tijd voor het aanleggen van een tuin het voorjaar en najaar.

De reden hiervan is dat planten slechter gedijen in de winter, maar ook in de zomer hebben planten extra tuinonderhoud nodig. Dit betekent dat de planten tenminste 3 weken elke ochtend en avond besproeid dienen te worden.

Waar op letten bij het aanleggen van een tuin

Er komen veel zaken kijken bij het aanleggen van een tuin: Welke sfeer wilt u in uw tuin? Welke bloemen en planten passen in mijn tuin? Wat voor soort bestrating? En wat van de tuin dient verlicht te worden? Wij helpen u graag verder bij uw tuinontwerp.

Gazon aanleggen of gras inzaaien

Graszoden aanleggen kan bijna het hele jaar door, met uitzondering van warm weer en vorst. Dit geldt ook voor het inzaaien van gras. Ook hier blijft de beste periode het voorjaar en najaar. Voor het maken van de juiste keuze is de zonligging van belang.

Uw tuin bestraten

Een tuin bestraten kan bijna het hele jaar door, zolang de grond niet te nat is. Het is verstandig vooraf over de specifieke wensen van uw tuin na te denken. De bestrating bepaalt voor een groot deel de stijl en sfeer in uw tuin. Tuinen van Vriend heeft veel ervaring met tuinbestrating, van zowel kinderkoppen, natuursteen als meerdere soorten sierbestrating.

Vijver in uw tuin

Bij het maken van een vijver komen meerdere punten kijken. Zo dient de elektra aangelegd te worden,  maar dient u ook rekening te houden met de ligging van de vijver (geen volle zon). Tuinen van Vriend hoveniers is ervaren in het aanleggen van vijvers, groot en klein.

Lichtplan

Net als de bestrating bepaalt de tuinverlichting de sfeer van uw tuin, zeker als u in de avond ook van uw tuin wil genieten. Voor het aanleggen van een tuin is het daarom belangrijk een lichtplan op te stellen, zodat de elektra aangelegd kan worden voor het bestraten en beplanten.

Beplantingsplan

Het maken van een beplantingsplan helpt bij het aanleggen van de tuin. De keuze van bloemen, planten en bomen is grotendeels afhankelijk van het soort grond, het aantal zonuren en gewenste kleur in uw tuin. Tuinen van Vriend begeleidt bij het kiezen van deze bloemen en planten.

Kosten van een tuin aanleggen

De kosten van een tuin kunnen erg wisselen. Onder andere de grootte van de tuin, de materialen en de werkzaamheden (uren) in de tuin bepalen het kostenplaatje. Wilt u weten wat het aanleggen van uw tuin kost? Neem dan contact op met Tuinen van Vriend!

contactknop